Dit kan Joost ook

Digitaal receptenboek

Chocoladetaart

Bereidingswijze

Breek alle chocolade in stukken en doe de melkchocolade met de helft van de pure chocolade in een kom. Verhit de slagroom in een steelpan tot tegen de kook aan, schenk in de kom en meng al roerend tot de chocolade gesmolten is. Klop de chocoladeslagroom met de handmixer tot een glanzende massa. Zet het na het kloppen in de koelkast.

Verwarm de oven voor op 175 graden (hete lucht 160). Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier en vet de randen in met boter. Doe het bakmeel, de cacao en eventueel het zout in een kom.

Doe de suiker, boter, de rest van de pure chocolade, de gecondenseerde melk en kokend water in een pan. Verwarm al roerend op laag vuur tot een gladde massa. Voeg toe aan het bakmeel in de kom. Klop de eieren los, voeg ze toe en gebruik stand 1 van de handmixer om alles glad te mixen. Schenk het mengsel in een kleine springvorm en zet ongeveer 55 minuten in het midden van de oven. Controleer of de taart gaar is voordat je hem eruit haalt.

Neem de taart uit de oven en laat hem 30 minuten afkoelen in de vorm. Verwijder de vorm en laat de taart nog 1.5 uur staan om volledig af te koelen. Snijd de taart horizontaal doormidden. Smeer beide helften in met de chocoladeslagroom uit de koelkast. Leg de helften weer op elkaar. Smeer de rest van de chocoladeslagroom over de buitenkant van de taart. Versier de taart eventueel met hagelslag.

Bron: Allerhande

Ingrediƫnten

  • 225g Zelfrijzend bakmeel
  • 175g Witte basterdsuiker
  • 100g Boter
  • 4el Cacaopoeder
  • 200g Pure chocolade 72%
  • 150g Melkchocolade
  • 2 Eieren
  • 1 blikje Gecondenseerde melk
  • 250ml Slagroom
  • 100ml Heet water

Tip!

Dit is ook lekker erbij:

  • 1 mespunt Zout
  • Hagelslag