Dit kan Joost ook

Digitaal receptenboek

Chocoladeijs

Bereidingswijze

Let op! Zorg dat je ruim 6 uur de tijd hebt!

Scheid de eieren en gebruik alleen de dooiers. Voeg 100g suiker aan de dooiers toe en klop met een garde tot er een sliert aan de garde blijft hangen wanneer je deze er uit haalt

Breng de melk aan de kook en draai dan het vuur laag. Voeg al kloppend het ei/suiker mengsel aan de melk toe. Laat 10 minuten op een laag vuur staan, blijf roeren zodat de melk niet gaat schiften. Voeg na 10 minuten de cacao en slagroom toe en klop dit tot een glad geheel (evt. met een mixer).

Doe het gladgeklopte mengsel in een diepvriesbestendige bak en zet het in de koelkast. Na ongeveer 1.5 uur is het genoeg afgekoeld om in de vriezer gezet te worden.

De eerste 4 uur dat het ijs in de vriezer staat roer je ieder uur om ijskristallen te voorkomen. Daarna: smullen maar!

Ingrediƫnten

  • 200ml melk
  • 200ml slagroom
  • 4 eieren
  • 100g suiker
  • 50g cacao

Tip!

Dit is ook lekker erbij: