Dit kan Joost ook

Digitaal receptenboek

Bloemkoolsoep

Bereidingswijze

Snijd de roosjes van de bloemkool. Schil de aardappel snijd deze in blokjes. Spoel de aardappel en bloemkool af onder de kraan.

Breng het water aan de kook en voeg de bouillonblokjes toe. Roer tot de blokjes zijn opgenomen. Doe de aardappel en bloemkool in de pan. Laat dit zonder deksel op een laag tot middelhoog vuur 10-12 minuten koken.

Haal de pan van het vuur. Pureer de inhoud van de pan met een staafmixer. Voeg de melk toe en zet de pan nog 5 minuten op het vuur. Voeg tenslotte de peper en nootmuskaat toe.

Dien op en garneer eventueel met de peterselie.

Ingrediƫnten

  • 1 kleine of halve Bloemkool
  • 1l water
  • 1 grote Aardappel
  • 2 Kippenbouillonblokjes
  • 1tl Nootmuskaat
  • 1tl Zwarte peper
  • Scheutje melk

Tip!

Dit is ook lekker erbij:

  • 1 mespunt Gedroogde peterselie