Dit kan Joost ook

Digitaal receptenboek

Courgettesoep

Bereidingswijze

Kook het water in de waterkoker. Schil de aardappelen en snijd deze in blokjes. Spoel ze af in een pan en voeg het kokende water toe. Breng aan de kook en voeg de 3 kippenbouillonblokjes toe.

Snijd de courgette en de ui in blokjes. Doe dit samen met een klontje boter in een hapjespan en verwarm op een middelhoog vuur. Roer regelmatig. Pers na 5 minuten de knoflook boven de pan en bak deze nog 2-3 minuten mee.

Doe de courgette en ui met knoflook in de pan met de aardappelen. Gebruik een staafmixer om de soep te pureren. Breng opnieuw aan de kook en voeg naar smaak kookroom en kruiden toe. Laat nog een minuut doorkoken.

Ingrediƫnten

  • 1 middelgrote courgette
  • 2 middelgrote aardappelen
  • 3 kippenbouillonblokjes
  • 1l water
  • 1 rode ui
  • 1 teen knoflook
  • Een klontje boter
  • Kookroom

Tip!

Dit is ook lekker erbij:

  • 1 mespunt gedroogde tijm
  • 1 mespunt zwarte peper