Dit kan Joost ook

Digitaal receptenboek

Kippensoep

Bereidingswijze

Let op: Zorg dat je minimaal 3 uur de tijd hebt.

Doe het water in de pan en breng aan de kook. Voeg de kip en de bouillonblokjes toe aan het kokende water. Laat dit 90 minuten koken, tot de kip van het bot afvalt.

Haal de kip uit de pan en leg deze op een bord om af te koelen. Haal de pan van het vuur. Snipper de uien. Pluk na 30 minuten het kippenvlees van het bot en doe dit terug in de pan. Voeg de gesnipperde uien toe.

Breng het water weer aan de kook en laat de kip met ui nog een half uur doorkoken. Voeg dan de Chinese roerbakmix en eventueel de ketjap toe en laat het tenslotte nog 15 minuten koken.

De soep is prima in te vriezen. Vaak is het een dag nadat het is gemaakt nog lekkerder (natuurlijk wel gekoeld bewaren, wanneer het is afgekoeld).

Ingrediƫnten

  • 4 Braadpoten (kip)
  • 4 Drumsticks (kip)
  • 5l Water
  • 10 kippenbouillonblokjes
  • 250g Chinese Roerbakgroenten
  • 5 Uien

Tip!

Dit is ook lekker erbij:

  • 2el Ketjap Manis