Dit kan Joost ook

Digitaal receptenboek

Mosterdsoep

Bereidingswijze

Smelt de boter in de soeppan. Voeg al roerend de bloem toe aan de boter. Laat een paar minuten pruttelen (blijven roeren!). Kook het water in een waterkoker. Voeg (nog steeds al roerend) het water toe aan het bloem en boter mengsel. Breng het geheel aan de kook. Voeg de bouillonblokjes toe en laat het 10 minuten doorkoken.

Snijd de prei (of de bosui). Bak de spekjes in een koekenpan. Voeg de prei of bosui toe en bak deze nog even mee.

Voeg de mosterd toe aan de bouillon en roer het er doorheen. Doe de spekjes met prei (of bosui) bij de soep. Voeg naar smaak kookroom toe en laat nog 5 min pruttelen.

Ingrediƫnten

  • 1.5l water
  • 2 Rundvleesbouillonblokjes
  • 3 el Groninger mosterd
  • 50g Boter
  • 50g Bloem
  • Kookroom

Tip!

Dit is ook lekker erbij:

  • 1 prei of 3 bosjes bosui
  • 1 pakje spekblokjes