Dit kan Joost ook
Digitaal receptenboek
Wortel-Linzensoep
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 200 graden (hetelucht 180 graden). Snijd de winterpenen in schijfjes en pel de knoflook. Doe deze samen met de olijfolie, peper en zout in een plastic zakje en wrijf zodat alles ingevet en gekruid is. Verspreid de inhoud van het zakje over een met bakpapier beklede bakplaat. Zet dit ongeveer 20 minuten in de oven.
Doe, wanneer de wortels bijna uit de oven komen, het mosterdzaad, de kurkuma en de komijn in een koekenpan en bak 1 tot 2 minuten op een middelhoog tot hoog vuur. Doe vervolgens de wortel en knoflook vanuit de oven in een pan. Voeg de kruiden, linzen, het bouillonblokje en de kokosmelk toe. Laat nog 10-12 minuten koken, zodat de wortel goed gaar is. Snijd ondertussen de champignons in plakjes.
Pureer de inhoud van de pan met een staafmixer. Voeg halverwege ongeveer 200ml water toe, om de soep iets dunner te maken. Laat de soep op een laag vuur nog 3-4 minuten pruttelen. Bak de champignons in de koekenpan waar ook de kruiden in zijn gebakken.
Schep de soep in diepe borden en garneer met de champignons en een mespuntje gehakte koriander.
Bron: lekkerzonder.nl
Ingrediƫnten
- 500g Winterpenen
- 400g Linzen in blik
- 3 tenen Knoflook
- 200g Kastanjechampignons (50g p.p.)
- 400ml Kokosmelk
- 200ml Water
- 1 Groentebouillonblokje
- 1tl Mosterdzaad (heel)
- 1/2tl Kurkuma
- 1/2tl Komijn
- 1tl Peper
- 1tl Zeezout
- 1el Olijfolie
- 1/2 tl Gehakte koriander
Tip!
Dit is ook lekker erbij: