Dit kan Joost ook

Digitaal receptenboek

Eiersalade

Bereidingswijze

Breng de eieren aan de kook en laat deze 8-10 minuten koken, zodat ze hardgekookt zijn. Haal daarna de pan van het vuur, giet de eieren af en laat ze schrikken onder de koude kraan. Laat de eieren nog 5-10 minuten afkoelen.

Pel de eieren.

Gebruik een eiersnijder om de eieren in plakjes te snijden (dan hoef je daarna minder “moeilijk” te doen). Doe de plakjes in een kom. Voeg de mayonaise en de ketchup en eventueel de Worchestersaus en/of de tabasco toe.

Meng en prak het geheel met een vork tot het er lekker uitziet. Voeg vervolgens de overige ingrediënten toe en roer dit door de salade.

Zet de kom voor het beste resultaat nog een uurtje in de koelkast, zodat het goed koud is.

Ingrediƫnten

  • 5 eieren
  • 1el Mayonaise
  • 1/2el Ketchup
  • 1tl Zout
  • 1tl Zwarte peper

Tip!

Dit is ook lekker erbij:

  • 1tl Worchestersaus
  • 1/2tl Tabasco
  • 1el Verse gehakte bieslook
  • 1 Pittig uitje
  • 1tl Kurkuma
  • 1 Mespuntje chilipoeder