Dit kan Joost ook

Digitaal receptenboek

Pittige boontjes

Bereidingswijze

Dop de boontjes en doe deze in een pan met ruim water. Breng aan de kook en laat het 8 minuten koken met het deksel op de pan.

Snipper de ui en pers de knoflook. Doe de pindakaas, sambal, melk, ui en knoflook in een kom en meng het tot een soort dikke pasta.

Giet de boontjes af en doe ze in een hapjespan. Voeg de sambal-pasta toe en 100ml water. Roer het geheel goed door. Voeg tenslotte de kokos toe. Roer nogmaals. Laat het nog 3 minuten op een laag vuur pruttelen.

Lekker met gehaktballetjes!

Ingrediƫnten

  • 500g sperziebonen
  • 1el Pindakaas
  • 1el Sambal Badjak
  • 1 teen Knoflook
  • 1 kleine pittige Ui
  • 1 scheutje Melk
  • 100ml Water
  • 1el Kokos