Dit kan Joost ook

Digitaal receptenboek

Spinazietaart trio formaggio

Bereidingswijze

Vet een quicheschaal in. Verwarm de oven voor op 200 graden (hetelucht 180)

Snijd de champignons doormidden en in plakjes. Wok de spinazie op een hoog vuur met een klontje boter tot het is geslonken. Schep de gewokte spinazie op een bord. Bak de champignons op een middelhoog tot hoog vuur bruin en gaar.

Klop 4 eieren los met de griekse yoghurt en de kruiden. Snijd de gewokte spinazie in stukken. Voeg de champignons en spinazie toe aan het eimengsel.

Snijd de feta en brokkel de viking kaas. Voeg dit samen met de parmesan of geraspte kaas toe aan het geheel en roer goed door. In totaal is het mengsel ongeveer 1 liter.

Giet na het roeren de inhoud in de ingevette quicheschaal en verdeel het over de bodem. Zet het in de oven.

Verlaag na 25 minuten de temperatuur naar 175 graden (hetelucht 150) en laat nog 10 minuten in de oven staan (totaal 35 min). Voor het serveren liefst nog 15-20 minuten laten afkoelen. Ook koud erg lekker!

Ingrediƫnten

  • 200g Spinazie
  • 100g Feta
  • 50g Viking-blue
  • 50g Parmezan of geraspte kaas
  • 4 eieren
  • 200g Griekse yoghurt
  • 200g Champignons
  • 1/2tl Nootmuskaat
  • 1/2tl Zeezout
  • 1/2tl Peper