Dit kan Joost ook

Digitaal receptenboek

Oosterse Garnalenwok

Bereidingswijze

Maak de sugar snaps schoon; snijd de topjes van de peul en neem meteen de harde, vlezige draad mee die langs de naden van de peul loopt. Snijd ze dan in de breedte in heel dunne reepjes. Doe de reepjes met een beetje boter of olie in de hapjespan.

Snijd de champignons en shiitake in plakken en trek de oesterzwammen met de hand in stukken boven de pan. Zet het vuur middelhoog en laat de paddestoelen met de sugar snaps gaar worden in 7-8 minuten.

Voeg de garnalen, ketjap, gember en honing toe en laat dit nog 3 minuten pruttelen.

Gebruik een spatel of opscheplepel met gaten om op te scheppen. Serveer in een diep bord.

Ingrediƫnten

  • 100g Shiitake
  • 100g Oesterzwammen
  • 200g Kastanjechampignons
  • 150g Sugar snaps
  • 100g Kleine garnalen
  • 100g Jumbo garnalen
  • 2el Ketjap
  • 1tl Gemberpoeder
  • 1tl Honing

Tip!

Dit is ook lekker erbij:

  • Als alternatief voor 1 persoon: 200g Paddestoelenmix