Dit kan Joost ook

Digitaal receptenboek

Huisgemaakte Hamburgers

Bereidingswijze

Kruid het gehakt naar eigen smaak (bijvoorbeeld met knoflook, italiaanse kruiden en een mespuntje chili). Meng het ei met het gehakt en kneed er 4 ballen van. Sla de ballen plat tussen je handen, zodat je 4 dikke hamburgers hebt.

Verwarm de olie of boter in een hapjespan. Voeg de hamburgers toe en bak deze op een middelhoog tot hoog vuur bruin aan beide kanten. Voeg een half kopje water toe. Zet dan het vuur laag tot middelhoog en doe het deksel op de pan. Laat 7 tot 10 minuten sudderen.

Snijd in de tussentijd de avocado eerst doormidden en dan (in de schil) over de breedte in plakken. Snipper de ui.

Haal het deksel van de pan. Voeg de baconplakken en de ui toe wanneer het water verdampt is en bak deze 2-3 minuten mee. Haal de pan van het vuur.

Snijd de bollen open en beleg deze met ijsbergsla. Leg op iedere bol een hamburger. Schep de plakken avocado uit de schil met een lepel en verdeel deze over de broodjes. Verdeel tenslotte de bacon en de ui.

Serveer de mayonaise en ketchup apart.

Ingrediƫnten

  • 300g Rundergehakt
  • 4st Witte bollen
  • 1 Avocado
  • 100g IJsbergsla
  • 100g Bacon
  • 1el Zonnebloemolie OF klontje boter
  • 1 Ei
  • 1 Ui

Tip!

Dit is ook lekker erbij:

  • Mayonaise
  • Ketchup