Dit kan Joost ook

Digitaal receptenboek

Japanse Eendenborst

Bereidingswijze

Doe de boter in een pan en laat de pan goed heet worden. Voeg de eendenborstfilets toe en bak deze aan beide kanten aan. Draai het vuur laag tot middelhoog. Blus af met een half kopje lauwwarm water. Braad de filet nog 3-5 minuten aan elke zijde (afhankelijk van de grootte) en tenslotte nog 4 minuten op de vetzijde. Haal de filets uit de pan en voeg naar smaak peper en zout toe. Let er op dat de marinade vrij zout is! Wikkel de filets in aluminiumfolie en laat deze 5 minuten rusten. Maak van de sojasaus, mirin, sake, suiker en misopasta een egale marinade. Doe de marinade bij het braadvocht en zet dit op een laag vuur, zodat de marinade kan indikken (niet te lang!). Verwijder de uiteindes van de bosuitjes en knip in kleine ringetjes. Snijd de eend in plakjes (tip: vetkant boven geeft het mooiste resultaat). Leg ze trapsgewijs op een bord en giet de marinade eroverheen. Garneer met de geknipte bosuitjes.

Ingrediƫnten

  • 2 eendenborstfilets
  • 1 el Sojasaus
  • 1 el Mirin (japanse kookwijn)
  • 1 el Sake
  • 1 tl Misopasta
  • 1 tl suiker
  • 2 Bosuitjes
  • Klontje boter
  • Half kopje water

Tip!

Dit is ook lekker erbij:

  • zout
  • peper