Dit kan Joost ook

Digitaal receptenboek

Kipgyros

Bereidingswijze

Doe de kipfilet met de kruiden in een hapjespan. Zet het vuur middelhoog. Ga ondertussen verder met het snijden van de groenten. Vergeet niet om af en toe de kip om te roeren.

Snijd de ui doormidden en dan zowel over de lengte als de breedte in 3en. Snijd de tomaten in kwarten en verwijder de harten. Snijd de courgette in plakken van ongeveer een halve cm.

Wanneer de kip gaar is, voeg dan de ui en de courgette toe en roer/bak deze 4-5 minuten mee. Voeg dan de tomaten toe en roer nog zo'n 2 minuten. De tomaten moeten wel warm zijn, maar niet ontveld.

Voeg tenslotte de crème fraîche toe en roer het door de groenten en kip. Laat het nog 2-3 minuten op het vuur staan met het deksel op de pan.

Dien op in diepe borden.

Ingrediënten

  • 300g Kipfilet (in reepjes)
  • 1 Ui
  • 4 Tomaten
  • 1/2 Courgette
  • 125ml Crème fraîche
  • 1el Gyroskruiden