Dit kan Joost ook

Digitaal receptenboek

Sappige Kerstkalkoen in braadzak

Bereidingswijze

Bereidingstijd: 2.5 uur

Verwarm de oven voor op 190 graden (hete lucht 175 graden).

Snijd de halve citroen doormidden en de sinaasappel in kwarten. Vul de kalkoen met de citroen, een halve sinaasappel en het laurierblaadje.

Pers het sap uit de andere helft van de sinaasappel. Overgiet de kalkoen met het sinaasappelsap en strooi de rozemarijn en tijm erover.

Doe de kalkoen in een grote braadzak (gebruik volgens de omschrijving). Zet het geheel 2 uur in de oven (1 uur per kg).

Serveer de kalkoen in een schaal, in verband met het vocht wat nog in de buikholte zit.

Ingrediƫnten

  • 1 hele kalkoen (schoongemaakt) (2kg)
  • 1 Sinaasappel
  • 1/2 Citroen
  • 1 laurierblaadje
  • 1 tl (gedroogde) tijm
  • 1 tl (gedroogde) rozemarijn