Dit kan Joost ook

Digitaal receptenboek

Zoete Shoarmaschotel met Cocktailsaus

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 graden (hete lucht 180 graden). Breng wat water aan de kook in de waterkoker, voor de rozijnen. Doe de rozijnen in een mok met het hete water. Laat dit voorlopig even staan.

Snijd de ui in blokjes. Doe het shoarmavlees met de ui en de boter in een hapjespan. Zet het vuur middelhoog en laat het vlees, onder af en toe roeren, gaar worden.

Schil ondertussen de appel en snijd de helft in blokjes. De andere helft gebruiken we niet. Doe de appelblokjes bij de shoarma. Laat de ananas uitlekken en voeg deze ook toe.

Laat het vlees (wanneer het gaar is) met de ui, appel en ananas nog 3-5 minuten pruttelen. Giet dan de rozijnen af en doe deze nog 1-2 minuten bij de rest.

Schep de inhoud van de hapjespan over in een ovenschaal. Doe er de plakjes kaas overheen, zodat de hele schaal bedekt is. Zet de schaal 8 minuten in de oven.

Doe de kwark, mayonaise, ketchup, worchestersaus en chilipoeder in een schaaltje en roer dit met een vork tot een egale saus. Eventueel kan je de whisky toevoegen. Serveer de saus apart.

Ingrediënten

  • 500g Shoarmavlees
  • 140g Ananasblokjes (uit blik)
  • 30g Sultana rozijnen
  • 1/2 Zoete appel
  • 1 Ui (klein)
  • 2el Kwark
  • 1el Mayonaise
  • 2tl Ketchup
  • 1tl Worchestersaus
  • 1 mespuntje Chilipoeder
  • ±10 plakjes Kaas
  • 1 mespuntje Boter

Tip!

Dit is ook lekker erbij:

  • 1tl whisky